Venlo (L) l Zorg ((jeugd)GGZ) l Bezoldigde functie (Normstelling WNT-1)  l Sluitingsdatum: 1 oktober 2024


 

BOEI-Limburg zoekt Lid Raad van Toezicht.

Over BOEI-Limburg
BOEI-Limburg is een kleinschalige, toegewijde GGZ-organisatie voor jeugd en gezin in de regio Noord-Limburg. Onze focus ligt op het bieden van toegankelijke, effectieve hulp waarbij het kind of de jongere altijd centraal staat. Met een team van gedreven professionals werken wij aan het herstel en de balans van kinderen, jongeren en hun gezinnen. Wij hechten veel waarde aan innovatie en initiatief en bieden medewerkers volop ruimte voor ontwikkeling en een goede werk-privébalans. BOEI-Limburg staat bekend om haar prettige werksfeer, waarin medewerkers graag werken en blijven.

Strategische Koers                                                                                
Onze missie is om een relevante en betrouwbare zorgaanbieder te zijn binnen het Noord-Limburgse zorgnetwerk. De strategische pijlers van BOEI-Limburg richten zich op:

  1. De cliënt en zijn unieke zorgvraag centraal stellen;
  2. Zinnige, innovatieve en toegankelijke zorg bieden;
  3. Partnerschappen aangaan in het regionale zorgnetwerk;
  4. Investeren in medewerkers, want zij maken het verschil.

Onze kernwaarden zijn: Aandacht, Kwaliteit, Betrokkenheid, Samenwerking en Passie.

Organisatiestructuur
BOEI-Limburg bestaat uit een stichting en een BV die operationeel en juridisch met elkaar verbonden zijn. De stichting treedt op als contracterende partij en besteed de uitvoering van de zorgverlening uit aan de BV, waar alle medewerkers in dienst zijn. De raad van toezicht is statutair verbonden aan de stichting. De raad houdt toezicht op zowel de stichting als de BV, waarbij maatschappelijke verantwoordelijkheid centraal staat. Er is sprake van een volledige personele unie tussen de raad van bestuur van de stichting en de BV. De raad van bestuur bestaat uit 2 leden, zij zijn tevens de aandeelhouders van BOEI-Limburg BV.

De raad van toezicht
De raad van toezicht bestaat uit drie leden, waarvan één is benoemd op voordracht van de cliëntenraad. De raad is verantwoordelijk voor het toezicht op de kwaliteit en veiligheid van de zorg, governance en maatschappelijke verantwoording. Daarnaast fungeert de raad van toezicht als werkgever en adviseur/klankbord voor de raad van bestuur. Ten aanzien van de samenstelling en het beleid van het bestuur van de BV heeft de raad van toezicht geen toezichtbevoegdheden.

Algemene Eisen voor de raad van toezicht
De raad van toezicht streeft naar diversiteit en deskundigheid op verschillende terreinen, waaronder zorginhoud, financieel-economische vraagstukken, juridische zaken en bedrijfskunde. Onafhankelijkheid, kritische reflectie en een brede maatschappelijke betrokkenheid zijn belangrijke uitgangspunten.

Van alle leden wordt verwacht dat zij:

  • Affiniteit hebben met jeugdhulpverlening en sociaal-maatschappelijk ondernemen;
  • Een moderne visie hebben op governance;
  • Inzicht hebben in de zorgontwikkelingen, met name binnen de jeugdhulp en het sociaal domein;
  • Kennis hebben van de eisen die worden gesteld aan kwaliteit, doelmatigheid en continuïteit van zorg;
  • Het vermogen hebben om de balans tussen maatschappelijke- en organisatiedoelstellingen te waarborgen;
  • Een onafhankelijke, integere opstelling hebben;
  • Bereid zijn om actief bij te dragen aan vergaderingen en voorbereidende werkzaamheden;
  • Beschikken over minimaal een HBO werk- en denkniveau;
  • Beschikken over bestuurlijke en toezichthoudende kwaliteiten en ervaring.

Specifiek Profiel voor deze vacature:
Voor deze vacature zoeken we een toezichthouder met kennis van de (jeugd)GGZ, zorginnovatie en transformatie binnen het sociaal domein. U kunt de impact van deze ontwikkelingen op de strategie van BOEI-Limburg beoordelen en bent in staat om kansen en risico’s scherp in te schatten. Daarnaast beschikt u over een ondernemende en innovatieve instelling en bent u gewend om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe kansen te benutten.

De volledige profielschets vindt u hier (klik hier).

Praktische Informatie en Sollicitatie

  • De bezoldiging voldoet aan de normstelling van de WNT-1.
  • Uw motivatiebrief en cv kunt u tot uiterlijk 1 oktober 2024 richten aan mevrouw S. Cremers, secretaresse raad van toezicht en raad van bestuur van BOEI-Limburg: sandra.cremers@boei-limburg.nl.
  • Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u contact opnemen met de heer M. Steenhuis, voorzitter raad van bestuur van BOEI-Limburg, via 077-3523883.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs, delen mag natuurlijk met je hele netwerk.