Emmen (Dr) l Zorg (dementie) l Bezoldigde functie (Richtlijnen WNT) l Sluitingsdatum: 30 september 2024


SOLLICITEER >>

 

Wie is Tangenborgh?
Tangenborgh is specialist op het gebied van psychogeriatrie (dementie) in de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. Met ruim 1.500 medewerkers bieden wij zorg aan ouderen, gericht op wonen, zorg en welzijn. Op en vanuit zo’n 11 woonzorglocaties wordt 24 uur per dag zorg geboden aan ruim 1.700 bewoners en klanten in heel Zuidoost-Drenthe. Ook verhuren wij meer dan 700 woningen geschikt voor ouderen.

Tangenborgh is een organisatie waar de beste zorg verlenen voorop staat. Er wordt dan ook continu geïnvesteerd in ontwikkelingen, verbeteringen en vernieuwing.

Functieomschrijving
De Raad van Toezicht is verantwoordelijk voor het toezicht op het beleid van de Raad van Bestuur en de algemene gang van zaken in de zorgorganisatie. Zij volgen hierin de Governancecode Zorg. Als lid Raad van Toezicht bent u belast met het toezicht houden op realisatie van de doelstellingen van de organisatie, de strategie en risico’s verbonden aan de organisatie, de verhouding met belanghebbenden zoals cliënten en werknemers (inclusief Centrale cliëntenraad en Ondernemingsraad), wijze waarop invulling wordt gegeven aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid en kwaliteit & veiligheid van de zorg. De Raad van Toezicht adviseert de Raad van Bestuur en oefent daarnaast namens de rechtspersoon de werkgeversrol voor de Raad van Bestuur uit.

De huidige Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden. Zij zijn gericht op het werken in teamverband, onder meer door gebruik te maken van elkaars complementariteit, en door bij te dragen aan een open kritisch klimaat. In verband met het aflopen van de zittingstermijn van één van de leden zijn wij op zoek naar een lid Raad van Toezicht.

Wij komen graag in contact als u vanuit een toezichthoudende rol een bijdrage wil leveren aan een zo gelukkig mogelijke leef-tijd van ouderen en een zo gelukkig mogelijke werk-tijd van medewerkers.

Profiel:
Van de leden van de Raad van Toezicht wordt verwacht dat zij:

  • Op bestuurlijk en strategisch niveau kunnen denken;
  • Affiniteit hebben met de ouderenzorg en zich betrokken voelen bij wat er speelt;
  • De taken en verantwoordelijkheden als toezichthouder energiek en zorgvuldig oppakken;
  • Fungeren als een kritische en alerte sparringpartner;
  • Een duidelijke visie hebben op strategische vraagstukken die in de zorg in het algemeen en ouderenzorg in het bijzonder spelen;
  • Gevoel hebben voor organisaties met professionals en de politieke en maatschappelijke context;
  • Beschikken over een ondernemende en innovatieve instelling;
  • Voldoende tijd beschikbaar kunnen stellen;
  • Een kritische, integere en onafhankelijke houding hebben en gericht zijn op samenwerking.

Vragen?
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de voorzitter Raad van Toezicht Marie-Jose van den Driessche, via het bestuurssecretariaat op T: 0591-681695

De profielschets is te raadplegen via: Profielschets RvT. De Governancecode Zorg is te raadplegen via: Governancecode Zorg. Voor meer informatie over Tangenborgh zie: www.tangenborgh.nl

Eventueel is het Merk-werkboekje op te vragen via werkenbij@tangenborgh.nl

Solliciteren
Solliciteren kan tot 30 september 2024 via dit >> sollicitatieformulier <<.

De gesprekken vinden plaats in week 42.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs, delen mag natuurlijk met je hele netwerk.