Amsterdam (NH) l Onderwijs l Betaalde baan l Sluitingsdatum: 10 september 2024


Vacature voor Voorzitter College van Bestuur

Ben jij de strategische, bedrijfskundige en verbindende leider die ons team naar nieuwe hoogten kan brengen?

Met het vertrek van de interim-bestuurders zoekt ABSA Scholengroep met ingang van 1 januari 2025 een permanente voorzitter college van bestuur. De nieuwe voorzitter brengt onze nieuwe strategische koers, die vastgesteld is voor de periode 2024-2028, een stap verder.

Organisatie

ABSA Scholengroep bestaat uit vijf scholen in verschillende wijken van Amsterdam en biedt onderwijs aan ongeveer 1800 leerlingen. Wij creëren een rijke leeromgeving waar zowel leerlingen als medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Onze missie is om “leren vanuit het hart” te bevorderen, met specifieke aandacht voor de unieke eigenheid van ieder individu. Onze kernwaarden zijn samenwerking, verbinding, diversiteit en wendbaarheid, en deze waarden vormen de basis van onze strategische koers voor de periode 2024-2028. De voorzitter college van bestuur heeft een klein stafbureau tot zijn/haar beschikking. Samen met de stafleden werkt de voorzitter in nauwe samenspraak met de directeuren van de verschillende scholen binnen de groep om het onderwijs op een gewenst kwalitatief hoogwaardig niveau te krijgen en de strategische doelstellingen te verwezenlijken. Onze koers richt zich op het wendbaar en toegankelijk houden van ons onderwijs in de stad Amsterdam waarbij onze samenwerkingspartners een belangrijke rol spelen.

Functieomschrijving

De voorzitter college van bestuur (CvB) vertegenwoordigt ABSA Scholengroep zowel intern als extern en bestuurt de stichting volgens de statuten, het reglement, relevante wetgeving en de Code Goed Onderwijsbestuur PO. Je werkt nauw samen met het stafbureau en de schooldirecteuren om onze strategische doelstellingen te verwezenlijken en onze onderwijsprocessen te optimaliseren. Als bestuurder van ABSA ben je een hands-on leidinggevende met ruime ervaring binnen het onderwijs, waarbij aantoonbare kennis van en ervaring met organisatiestrategie en bedrijfsvoering een vereiste is. De voorzitter college van bestuur onderschrijft en committeert zich aan de nieuwe uitgezette koers en stimuleert het ingezette proces van verdere uitwerking en implementatie. Daarnaast heeft de bestuurder een visie op het onderwijs en weet hoe groei en duurzaamheid van een onderwijsorganisatie effectief kan worden bevorderd. De bestuurder is in staat de beschikbare (financiële) middelen optimaal te benutten en de scholengroep in zijn geheel te versterken.

Vereisten:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in een directiefunctie binnen het onderwijs of aanverwante sectoren;
  • Aantoonbare ervaring met organisatiestrategie, bedrijfsvoering, en verandertrajecten;
  • Sterke visie op onderwijs en duurzaamheid;
  • Vaardigheid in het beheren van (financiële) middelen en versterken van de scholengroep;
  • Beschikking over kennis van en ervaring met het herinrichten en structureren van (onderwijs)organisaties;
  • Sterke competenties in strategisch leiderschap, samenwerkingsgerichtheid, organisatiesensitiviteit en omgevingsbewustzijn.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie van 0.8 tot 1.0 fte, met ingang van 1 januari 2025.
Een tijdelijke benoeming van 1 jaar, met uitzicht op een vast contract.
Een ambitieus en gemotiveerd team binnen een dynamische onderwijsomgeving.
Mogelijkheid tot verdere professionele ontwikkeling en impact op het Amsterdamse onderwijs. 

Belangrijk

Op de volgende data vinden de selectiegesprekken plaats met de benoemingsadviescommissie:
Eerste selectiegesprek vindt plaats op 16 september 2024
Tweede selectiegesprek vindt plaats op 20 september 2024
Deelname aan een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 

Geïnteresseerd?

Als deze vacature je aanspreekt en je beschikt over een academisch denk- en werkniveau, aangevuld met vaardigheden en competenties die bij deze functie horen, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren! Stuur jouw sollicitatiebrief en CV uiterlijk 9 september 2024 naar bestuursondersteuner@absascholengroep.nl

Voor meer informatie neem contact op Trix Derriks: 0651602629

We kijken uit naar jouw sollicitatie!

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.